FVC verwelkomt Marco Biegel

LEEUWARDEN: Marco Biegel speelt vanaf komend seizoen voor FVC. De 25-jarige Akkrumer kan uit de voeten op het middenveld en als aanvaller. Met zijn ervaring en voetbal kwaliteiten is Marco een aanwinst voor de club die volgend seizoen met het 1e zondag elftal horizontaal overstapt en bij handhaving in de 1e klasse van het zaterdagvoetbal uit zal komen. Op dit moment speelt hij bij vv Akkrum, de club waar hij als jeugdspeler begon.

Marco Biegel begon met voetballen bij VV Akkrum. Na een paar jaar maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van SC Cambuur. Via ONB, Harkemase Boys, Leeuwarder Zwaluwen en opnieuw vv Akkrum keert Marco terug in de hogere regionen van het amateurvoetbal.

“FVC heb ik altijd een mooie club gevonden en ik ken enkele jongens van FVC 1. Daarbij komt dat de visie en toekomstplannen van FVC me enorm aanspreken. Het lijkt me mooi om weer op niveau te spelen en samen met de jonge talentvolle groep die er al staat de komende jaren bij FVC aan iets moois te bouwen” aldus Marco.

De technische commissie is zeer verheugd met de keuze van Marco. Technisch commissielid Gerrit Wijbenga: “Wij hebben de visie om onze eerste selectie uit minimaal 80% eigen jeugd te laten bestaan. Maar we vinden het daarnaast ook heel belangrijk dat er een paar ervaren spelers van niveau bijkomen om te zorgen voor een nog beter ontwikkelklimaat en extra stabiliteit binnen de huidige selectie. En we zijn ervan overtuigd dat Marco daaraan bijdraagt.”.

Over FVC

De Friesche Voetbal Club (FVC) is opgericht in 1919 en is gehuisvest op sportcomplex Wiarda in Leeuwarden. FVC is een voetbalvereniging waar plezier en ambitie in de sport prima samengaan. Er wordt een groot belang gehecht aan normen en waarden. Met respect voor elkaar, zowel binnen als buiten het veld, als belangrijkste uitgangspunt. Het familiegevoel ofwel de betrokkenheid bij elkaar en bij FVC is een belangrijk kenmerk van de vereniging.

FVC bouwt aan een verdere professionalisering van haar organisatie in al haar geledingen, ‘het nieuwe FVC’. Zo wordt sinds seizoen 2021-2022 het project ‘gelijke kansen’ voor iedere jeugdspeler omarmt. Alle jeugdspelers verdienen dezelfde kansen om zich maximaal te kunnen ontwikkelen. Hiervoor worden op de vrijdagmiddagen extra ‘motivatietrainingen’ aangeboden. De gehele onderbouw (O8 t/m O12) krijgt daarmee de mogelijkheid om maar liefst drie keer per week te trainen.

Een ander belangrijk en inmiddels realistisch speerpunt is het streven naar een eerste selectie die minimaal uit 80% spelers vanuit de eigen jeugd bestaat. De eerste selectie zondag speelt momenteel in de eerste klasse en de eerste selectie zaterdag in de vijfde klasse. Vanaf seizoen 2022-2023 zullen het eerste en tweede selectieteam prestatief voetballen op de zaterdag.