Nieuw bij FVC: 18+ voetbal

LEEUWARDEN: Ook komend seizoen worden de sportmogelijkheden bij FVC uitgebreid. Aan het begin van het huidige seizoen is de club gestart met zaalvoetbal en er zijn nu al vier teams actief. Per komend seizoen start FVC met 18+ voetbal voor mannen en vrouwen en dit naast de al bestaande (leeftijds)categorieën van 35+ en 45+. De reden is het steeds populairder wordende 7×7 voetbal en het feit dat jonge senioren in een kleinere vorm toch willen blijven voetballen en vaak ook in een vriendenteam. De Technische Commissie wil graag deze vraag faciliteren en roept senioren van 18 t/m 34 jaar op om zich te melden.

Met het opnieuw verbreden van het sportaanbod ziet FVC een kans om ook de (jonge) senioren voetballers die in een kleinere vorm willen sporten de mogelijkheid te bieden om te blijven voetballen. De KNVB erkent dat sommige teams uit elkaar vallen, omdat het huidige aanbod niet meer past in het leven van de voetballer. Met deze nieuwe aanvulling en categorie wordt het die spelers toch mogelijk gemaakt om te blijven voetballen.

De kenmerken van 7×7 voetbal zijn:

  • Omdat je 7 tegen 7 speelt heb je minder spelers nodig, dus eenvoudig(er) een vriendenteam bij elkaar te houden of samen te stellen
  • 7×7 voetbal speel je recreatief; gezelligheid staat voorop en je kunt zelf kiezen of je met en tegen leeftijdsgenoten speelt of niet
  • Je bepaalt zelf hoe vaak je speelt; iedere week in een vaste competitie of een paar keer per jaar op een doordeweekse avond
  • Verminder blessures; 7×7 voetbal speel je op een half veld en slidings zijn niet toegestaan

Voor informatie kan men contact opnemen met Ronald Machiela van Technische Zaken.

Over FVC

De Friesche Voetbal Club (FVC) is opgericht in 1919 en is gehuisvest op sportcomplex Wiarda in Leeuwarden. FVC is een voetbalvereniging waar plezier en ambitie in de sport prima samengaan. Er wordt een groot belang gehecht aan normen en waarden. Met respect voor elkaar, zowel binnen als buiten het veld, als belangrijkste uitgangspunt. Het familiegevoel ofwel de betrokkenheid bij elkaar en bij FVC is een belangrijk kenmerk van de vereniging.

FVC bouwt aan een verdere professionalisering van haar organisatie in al haar geledingen, ‘het nieuwe FVC’. Zo wordt sinds seizoen 2021-2022 het project ‘gelijke kansen’ voor iedere jeugdspeler omarmt. Alle jeugdspelers verdienen dezelfde kansen om zich maximaal te kunnen ontwikkelen. Hiervoor worden op de vrijdagmiddagen extra ‘motivatietrainingen’ aangeboden. De gehele onderbouw (O8 t/m O12) krijgt daarmee de mogelijkheid om maar liefst drie keer per week te trainen. Een ander belangrijk en inmiddels realistisch speerpunt is het streven naar een eerste selectie die minimaal uit 80% spelers vanuit de eigen jeugd bestaat. De eerste selectie zondag speelt momenteel in de eerste klasse en de eerste selectie zaterdag in de vijfde klasse. Vanaf seizoen 2022-2023 zullen het eerste en tweede selectieteam prestatief voetballen op de zaterdag.