Camaru van Oostveen trainer FVC 2

LEEUWARDEN – Met trots meldt het bestuur van FVC dat Camaru van Oostveen vanaf volgend seizoen trainer is van FVC 2. Ook zal hij hoofdtrainer Harold Wekema assisteren en zullen de twee selectieteams nauw met elkaar samenwerken en trainen. Zoals inmiddels bekend zal het eerste en tweede senioren selectieteam van FVC vanaf volgend seizoen op de zaterdag voetballen. Het huidige eerste elftal van de zondag, dat in de eerste klasse speelt, zal dan horizontaal overstappen naar de zaterdag. Op de zondag zullen nog recreatieve teams spelen.

Camaru van Oostveen heeft een lange voetbalhistorie en staat van dienst. Als D1 pupil van VV Leeuwarden ging hij naar de jeugdopleiding van Cambuur waar hij speelde tot in de beloftes. Daarna zette hij zijn voetbalcarrière voort bij Harkemase Boys en daarna ook bij Drachtster Boys. Weer terug in Leeuwarden speelde hij bij Blauw Wit waar hij eveneens het trainersvak ging beoefenen als assistent trainer. Vervolgens werd hij gevraagd om jeugdtrainer te worden bij Zeerobben in Harlingen. Na vier jaar werd hij daar trainer van het tweede elftal en wist hij dit team naar de hoofdklasse te leiden. Na acht jaar Harlingen verkast Camaru weer naar Leeuwarden om het tweede selectieteam van FVC te gaan leiden.

Over FVC

De Friesche Voetbal Club (FVC) is opgericht in 1919 en is gehuisvest op sportcomplex Wiarda in Leeuwarden. FVC is een voetbalvereniging waar plezier en ambitie in de sport prima samengaan. Er wordt een groot belang gehecht aan normen en waarden. Met respect voor elkaar, zowel binnen als buiten het veld, als belangrijkste uitgangspunt. Het familiegevoel ofwel de betrokkenheid bij elkaar en bij FVC is een belangrijk kenmerk van de vereniging.

FVC bouwt aan een verdere professionalisering van haar organisatie in al haar geledingen, ‘het nieuwe FVC’. Zo wordt sinds seizoen 2021-2022 het project ‘gelijke kansen’ voor iedere jeugdspeler omarmt. Alle jeugdspelers verdienen dezelfde kansen om zich maximaal te kunnen ontwikkelen. Hiervoor worden op de vrijdagmiddagen extra ‘motivatietrainingen’ aangeboden. De gehele onderbouw (O8 t/m O12) krijgt daarmee de mogelijkheid om maar liefst drie keer per week te trainen.

Een ander belangrijk en inmiddels realistisch speerpunt is het streven naar een eerste selectie die minimaal uit 80% spelers vanuit de eigen jeugd bestaat. De eerste selectie zondag speelt momenteel in de eerste klasse en de eerste selectie zaterdag in de vijfde klasse. Vanaf seizoen 2022-2023 zullen het eerste en tweede selectieteam prestatief voetballen op de zaterdag.