Harold Wekema ook volgend seizoen bij FVC

LEEUWARDEN – FVC en Harold Wekema, de hoofdtrainer van de eerste selectie zondag, maken in deze winterstop bekend dat zij ook volgend seizoen aan elkaar zijn verbonden. Beide partijen zijn dit overeengekomen ondermeer vanwege de zeer prettige samenwerking in de afgelopen drie seizoenen. Het seizoen 2022-2023 zal dan ook het vierde jaar in successie worden dat Harold het eerste team traint. In dat seizoen zal het eerste team uitkomen op de zaterdag.

Harold laat opnieuw weten dat hij het zeer naar zijn zin heeft bij FVC. “De club en haar ambities passen goed bij mij als persoon. Ook temeer omdat ik met de eigen jeugd aan de slag ben wat een nieuwe dynamiek heeft gebracht in het team. Het is natuurlijk prachtig als talentvolle jeugdspelers met heel veel potentie ervoor zorgen dat je kunt voetballen met een behoorlijk jonge en gretige selectie”, aldus de trainer. Harold kijkt ernaar uit dat het komende seizoen weer normaal wordt qua trainen en competitie.

Over FVC

De Friesche Voetbal Club is opgericht in 1919 en is gehuisvest op sportcomplex Wiarda in Leeuwarden. FVC is een familiare club met een professionele organisatie. De teams trainen twee keer per week en de selectie teams, die voornamelijk hoofd- en eerste klasse spelen, kunnen drie keer trainen. Door het POP-principe (Plezier, Opleiding en Ontwikkeling, Prestatie en in die volgorde) toe te passen weet de club goede resultaten te behalen. Een ander speerpunt is het streven om de eerste selectie te laten bestaan uit 80% eigen spelers. De eerste selectie zondag speelt momenteel in de eerste klasse en de eerste selectie zaterdag in de vijfde klasse.