Vergelijking contributie voetbalclubs

Zo tegen het begin van het nieuwe seizoen is het weer tijd voor onze jaarlijkse vergelijking van de contributies van de voetbalclubs in de gemeente Leeuwarden. Ook nu hebben we de contributiebedragen van de verschillende categorieën bij elkaar opgeteld en daar het gemiddelde van berekend. Daarna de eventuele kosten voor het kledingfonds erbij op geteld (wanneer deze niet inclusief is) en dat als rekenpunt gebruikt voor de klassering.

Veel clubs hebben dit jaar de contributie niet verhoogd, vanwege het feit dat de clubs het afgelopen seizoen minder training en/of wedstrijden konden aanbieden aan hun leden. Toch zijn er clubs die dit wel hebben gedaan en vooral juist vanwege de gederfde inkomsten door corona en bij Frisia vanwege de financiële perikelen. Blauw Wit heeft zelfs een coronatoeslag in het leven geroepen.

Nog steeds sterk aan kop met de hoogste kosten is Blauw Wit waar de kleinsten al € 162 per jaar betalen en waar de kledingkosten van € 35 nog eens overheen komen. De nummers 2, 3 en 4 zijn niet gewijzigd en Zwaluwen en MKV’29 zijn een plaats gestegen op de ranglijst. De goedkoopste voetbalclub in de stad Leeuwarden is Friesland en in de gemeente Leeuwarden DTD. Het moge duidelijk zijn dat de kosten voor contributie niets zegt over de kwaliteit van de en het aantal trainingen per week en wat de clubs verder nog bieden. Het is meer een indicatie en vergelijking van de kosten voor het lidmaatschap.

Klik hier voor de Top 14 van de vergelijking van de contributie.