Vergelijking contributie voetbalclubs

Zo tegen het begin van het nieuwe seizoen is het weer tijd voor onze jaarlijkse vergelijking van de contributies van de voetbalclubs in de gemeente Leeuwarden. Ook nu hebben we de contributiebedragen van de verschillende categorieën bij elkaar opgeteld en daar het gemiddelde van berekend. Daarna de eventuele kosten voor het kledingfonds erbij op geteld (wanneer deze niet inclusief is) en dat als rekenpunt gebruikt voor de klassering.

Veel clubs hebben dit jaar de contributie niet verhoogd, vanwege het feit dat de clubs het afgelopen seizoen minder training en/of wedstrijden konden aanbieden aan hun leden. Toch zijn er clubs die dit wel hebben gedaan en vooral juist vanwege de gederfde inkomsten door corona en bij Frisia vanwege de financiële perikelen. Blauw Wit heeft zelfs een coronatoeslag in het leven geroepen.

Nog steeds sterk aan kop met de hoogste kosten is Blauw Wit waar de kleinsten al € 162 per jaar betalen en waar de kledingkosten van € 35 nog eens overheen komen. De nummers 2, 3 en 4 zijn niet gewijzigd en Zwaluwen en MKV’29 zijn een plaats gestegen op de ranglijst. De goedkoopste voetbalclub in de stad Leeuwarden is Friesland en in de gemeente Leeuwarden DTD. Het moge duidelijk zijn dat de kosten voor contributie niets zegt over de kwaliteit van de en het aantal trainingen per week en wat de clubs verder nog bieden. Het is meer een indicatie en vergelijking van de kosten voor het lidmaatschap.

Klik hier voor de Top 14 van de vergelijking van de contributie.

2 Reacties on “Vergelijking contributie voetbalclubs

 1. Geachte redactie,

  Goed dat jullie contributies met elkaar vergelijken. Zeker ook de toegevoegde informatie die jullie bij diverse clubs aangevuld hebben.

  Toch zul je hier nog wel een kanttekening bij moeten plaatsen. Dit heeft namelijk te maken met de diensten die een club levert voor de betaalde contributie. Hierbij kan je denken aan:
  – aantal trainingen en de duur hiervan
  – kwaliteit van de trainers en begeleiding / HJO
  – wel of geen trainingen in de sporthal in de winter (uur training kost 40.- Bron BV Sport)
  – hoeveelheid wedstrijden, toernooien en clinics die er georganiseerd worden

  Als ik in de winkel een fles cola koop, dan heb ik ook de keuze uit verschillende kwaliteiten. Dit geldt zeker ook voor voetbalverenigingen.

  Succes!

  1. Hallo Peter,
   Heb je gelijk in en volgens ons hebben wij dat ook duidelijk gemaakt in het artikel. Veel clubs laten de leden ook betalen voor het trainen in de sporthal in de winter en komen deze kosten dus nog bovenop de contributie en zijn niet inclusief.

Comments are closed.