FVC start zaalvoetbal

LEEUWARDEN – Na een inventarisatie van de belangstelling en overleg met de KNVB heeft FVC besloten om per volgend seizoen (2021-2022) te starten met weer een nieuwe tak, namelijk zaalvoetbal. De club zal, zoals het er nu uitziet qua aantallen aanmeldingen, starten met twee teams waarvan de selectie in de hoofdklasse zal uitkomen. De spelers van de teams spelen voornamelijk een combinatie van veld- en zaalvoetbal, maar uiteraard zijn ook spelers die alleen zaalvoetbal spelen welkom. Alle voorbereidingen worden getroffen om de teams een goede start te geven na de zomervakantie.

Nadat FVC dit seizoen startte met zaterdagvoetbal voor senioren is het zaalvoetbal weer een nieuwe aanvulling op de voetbalmogelijkheden bij de club. Op de enquête in februari waarin de belangstelling werd gepeild kwamen maar liefst 25 reacties binnen. Dit waren reacties van senioren, mannen en vrouwen, maar ook van een flink aantal junioren. Het niveau van en het aantal van voldoende senioren is dermate hoog dat FVC 1 (zaal) mag uitkomen in de hoofdklasse. Het tweede team zal een jong team worden met vooral junioren van rond de 18 jaar.

FVC wil graag ook nog de ‘losse’ spelers die hebben gereageerd onderbrengen in een of meerdere teams. Zij vraagt dan ook belangstellenden zich aan te melden en vooral meisjes/vrouwen, 35+ en jonge senioren. Wanneer je eerst informatie wil dan kun je bellen met Gerrit Wijbenga op telefoonnummer 065 4612414.

Over FVC

De Friesche Voetbal Club is opgericht in 1919 en is gehuisvest op sportcomplex Wiarda in Leeuwarden. FVC is een familiare club met een professionele organisatie. De teams trainen twee keer per week en de selectie teams, die voornamelijk hoofdklasse spelen, kunnen drie keer trainen. Door het POP-principe (Plezier, Opleiding en Prestatie en in die volgorde) toe te passen weet de club goede resultaten te behalen. Een ander speerpunt is het streven om de eerste selectie te laten bestaan uit 80% eigen spelers. De eerste selectie zondag speelt momenteel in de eerste klasse en de (onlangs gestarte) eerste selectie zaterdag in de vijfde klasse.