Weer FVC jeugdspeler naar BVO

LEEUWARDEN – De afgelopen jaren heeft FVC regelmatig (jeugd)spelers zien vertrekken naar een BVO en meestal Cambuur of Heerenveen. Ook na dit seizoen zal er een jeugdspeler met een FVC-achtergrond naar Cambuur gaan om zijn voetbalcarrière voort te zetten. Het is Mike Kuipers van FVC JO12-1 die in het nieuwe seizoen in Cambuur JO12-1 zijn opwachting gaat maken. Deze stap is een prachtig resultaat van zijn talent, inzet, ontwikkeling, de FVC-jeugdopleiding en de inzet van trainers van de teams waar Mike de afgelopen jaren in heeft gespeeld.

Mike traint al twee keer per week mee met de jeugd van Cambuur en in het JO12 team en op vrijdag bij de voetbalschool. Na 10 weken werd hij bij een selectiemoment al aangewezen. Wat voetbal betreft kan het voor hem niet gek genoeg, want hij ‘leeft’ voor het voetbal. Tijdens het interview buiten kan hij nauwelijks stil staan en speelt de bal keer op keer. Op maandag en woensdag traint hij bij Cambuur, op donderdag en zaterdag bij FVC trainen en activiteiten en tot voor kort ook nog bij de voetbalschool van Heereveen.

Mike meldt dat hij het natuurlijk jammer vindt dat hij na zes seizoenen FVC en vooral zijn team gaat verlaten. Om er meteen achteraan te zeggen dat hij het ook leuk vind om weer andere mensen te leren kennen. Hij heeft, volgens eigen zeggen, een leuke tijd gehad bij FVC en gaat nu verder om nog beter te worden en te voetballen tegen nog betere clubs. FVC wenst hem veel plezier en succes!

Over FVC

De Friesche Voetbal Club is opgericht in 1919 en is gehuisvest op sportcomplex Wiarda in Leeuwarden. FVC is een familiare club met een professionele organisatie. De teams trainen twee keer per week en de selectie teams, die voornamelijk hoofdklasse spelen, kunnen drie keer trainen. Door het POP-principe (Plezier, Opleiding en Ontwikkeling, Prestatie en in die volgorde) toe te passen weet de club goede resultaten te behalen. Een ander speerpunt is het streven om de eerste selectie te laten bestaan uit 80% eigen spelers. De eerste selectie zondag speelt momenteel in de eerste klasse en de (onlangs gestarte) eerste selectie zaterdag in de vijfde klasse.