Harold Wekema verlengt bij FVC

LEEUWARDEN – FVC en Harold Wekema, de hoofdtrainer van de eerste selectie zondag, hebben hun verbintenis met een nog jaar verlengd. Beide partijen zijn dit overeengekomen ondermeer vanwege de zeer prettige samenwerking in de afgelopen twee seizoenen. Helaas is corona op beide seizoenen van invloed geweest en de hoop wordt dan ook uitgesproken dat er in seizoen 2021-2022 weer of meer als vanouds kan worden gevoetbald.

Harold laat weten dat hij het zeer naar zijn zin heeft bij FVC. “De club en haar ambities passen goed bij mij als persoon. Ook temeer omdat ik met de eigen jeugd aan de slag kan wat een nieuwe dynamiek brengt in het team. Het is natuurlijk prachtig als talentvolle jeugdspelers met heel veel potentie ervoor zorgen dat je kunt voetballen met een behoorlijk jonge en gretige selectie”, aldus de trainer. Ook Harold kijkt ernaar uit dat het komende seizoen weer normaal wordt qua trainen en competitie.

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen kan er ook worden gemeld dat beide selectieteams van de zondag en zaterdag elk versterkt zullen worden met meerdere eigen jeugdleden. Anders dan spelers van buiten de club te halen wil FVC juist haar eigen leden de kans geven om in een eerste team te spelen. Daarbij hebben ze sinds dit seizoen de keus om op zaterdag of zondag te spelen en dat geldt ook voor de spelers van recreatieve – en vriendenteams.

Over FVC De Friesche Voetbal Club is opgericht in 1919 en is gehuisvest op sportcomplex Wiarda in Leeuwarden. FVC is een familiare club met een professionele organisatie. De teams trainen twee keer per week en de selectie teams, die voornamelijk hoofdklasse spelen, kunnen drie keer trainen. Door het POP-principe (Plezier, Opleiding en Ontwikkeling, Prestatie en in die volgorde) toe te passen weet de club goede resultaten te behalen. Een ander speerpunt is het streven om de eerste selectie te laten bestaan uit 80% eigen spelers. De eerste selectie zondag speelt momenteel in de eerste klasse en de (onlangs gestarte) eerste selectie zaterdag in de vijfde klasse.