Voetbalclinic bij Zwaluwen

Omdat de vorige clinic een groot succes was, organiseert CSV de Leeuwarder Zwaluwen op maandag 29 juni 2020 opnieuw een voetbalclinic voor kinderen met de geboortejaren 2012, 2013 en 2014, zowel jongens als meisjes. De clinic wordt gegeven door Carlo Rietdijk, hoofdtrainer van de 1e selectie van de Leeuwarder Zwaluwen. “Veel kinderen dromen van profvoetballer worden, mooie doelpunten maken en spelen in het Nederlands elftal,” vertelt Carlo. “Wij willen dat kinderen in de eerste plaats met veel plezier trainen en wedstrijden spelen: daarmee begint succes!”

Clinics

“Jeugdvoetbal is de basis van onze vereniging,” vertelt Johan Rietdijk, hoofd jeugdopleiding bij de Leeuwarder Zwaluwen. “Daarom hebben wij geïnvesteerd in nieuwbouw, goede jeugdtrainers en trainingen op maat.” De clinic is onder leiding van Carlo Rietdijk, de hoofdtrainer van de Leeuwarder Zwaluwen. Door middel van leuke, avontuurlijke spelvormen die zijn afgestemd op de leeftijd, kunnen jonge kinderen kennis maken met voetbal.  In verband met de corona maatregelen hebben we de clinic in twee sessies opgedeeld:

  • 16:30-17:30 uur voor de kinderen met geboortejaar 2013 en 2014
  • 17.45-18.45 uur voor de kinderen met geboortejaar 2012

Deze training is gratis en vrij toegankelijk voor iedereen; je hoeft geen lid te zijn van de Leeuwarder Zwaluwen. Van tevoren aanmelden hoeft niet, maar wordt wel zeer op prijs gesteld en kan via een mail naar: jeugdbestuur@leeuwarderzwaluwen.nl.

Nieuwe vorm van pupillenvoetbal

Om het plezier en de voetbalontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren is het nieuwe pupillenvoetbal geïntroduceerd: een nieuwe wedstrijdvorm die zorgt voor meer balcontact en meer doelpunten aan beide zijden. Het spelen met elkaar en tegen elkaar, het ervaren van succesmomenten en het op een speelse manier aanleren van sociale vaardigheden worden door teamsport gestimuleerd. In deze clinic wordt volgens deze methode geoefend.

Hoofdtrainer

Ook deze clinic staat onder leiding van Carlo Rietdijk. Hij is momenteel trainer van de 1e selectie van de Leeuwarder Zwaluwen, die uitkomen in de 1e klasse, het hoogste niveau in Leeuwarden en omstreken. Daarvoor was hij jeugdtrainer/coördinator van de RVO Groningen/Cambuur en hoofd opleiding onderbouw en trainer van de JO15 bij Red Bull Salzburg in Oostenrijk. Als jeugdspeler kwam hij uit voor de JO15, JO19 en het 2e elftal van Cambuur Leeuwarden.