Teamindeling Blauw Wit pas 1 juli

Op de website van Blauw Wit is te lezen dat de vereniging pas op 1 juli 2020 de nieuwe indeling bekend maakt voor het nieuwe seizoen. Waar andere clubs in de gemeente dit (ruim) voor de overschrijvingsdatum doen is dit te laat voor spelers die nog naar een andere club willen. Slechts de pupillen kunnen nog overstappen, omdat dit een keer per seizoen is geoorloofd. Wij kunnen ons niet voorstellen dat Blauw Wit deze spelers aan een jaar lang contributie houdt vanwege het zelf creëren van deze situatie.

De reden voor de late bekendmaking is volgens de vereniging de sterke aanwas van spelers en de coronaperikelen. Ook is het indelen van de teams een zorgvuldig proces waarbij hoofd Jeugdopleiding, de leeftijdscoördinatoren, interne scouting en de TC Jeugd met de informatie van (keeper)trainers en leiders tot een indeling moeten komen. Deze redenen gelden natuurlijk voor elke voetbalvereniging. Dit alles ten spijt doet de club op deze manier wel aan ‘klantenbinding’, want spelers die het niet eens zijn met de indeling en liever in een team van een andere club willen gaan spelen kunnen (op de pupillen na) zich niet meer laten overschrijven.