Weer FVC talent naar BVO

Zoals ook in verschillende eerdere jaren zal ook dit seizoen een FVC talent vertrekken naar een BVO. Het gaat deze keer om Nathan Nicolai die per volgend seizoen in de geelblauwe kleuren van Cambuur wedstrijden gaat spelen. Hij zal voorin of als middenvelder in het JO12-1 team zijn kunsten laten zien. Nathan heeft hele leuke jaren gehad bij FVC en is natuurlijk blij met deze overstap. FVC feliciteert hem van harte en wenst hem veel plezier en succes.

Al bijna zeven jaar speelt Nathan in de groengele kleuren van FVC. Als klein jochie kwam hij mee met moeders naar FVC als zijn broer Julian moest trainen. Omdat hij toch met de bal bezig was buiten het veld mocht hij al gauw meetrainen van begeleider Theo Eyzenga. En zo stond hij al met vier jaar op het veld bij de grotere jongens, want een JO6 was er toen nog niet. Vooral aan de Champions League heeft hij en ook zijn ouders mooie herinneringen en ook aan het jaar dat Mick Reitsma zijn trainer was. Natuurlijk was zijn vader de beste trainer zegt hij lachend.

Nathan had al eerder bij Cambuur getraind en ook bij Heerenveen, waar zijn broer Julian speelt. Op een gegeven moment trainde hij vijf keer in de week bij beide clubs en FVC en dan op zaterdag ook nog een wedstrijd. Uiteindelijk trainde hij weer (alleen) bij Cambuur en heeft een scout van deze club hem bij een thuiswedstrijd aangewezen. In maart is Nathan definitief uitgenodigd om volgend seizoen bij Cambuur te komen spelen. Inmiddels is zijn nieuwe team samengesteld en met nog een speler uit Leeuwarden en de rest van clubs uit Friesland nu helemaal compleet.

Trots laat Nathan de Opleidingsovereenkomst van Cambuur zien waar zijn handtekening op staat bij die van Foeke Booij en de voorzitter van Cambuur. Hij zal daar vier keer per week anderhalf uur trainen en op zaterdag natuurlijk de wedstrijden. De trainingen zijn op het sportcomplex Kalverdijkje Noord waar de jeugd van Cambuur domicilie heeft. Een flinke maar mooie uitdaging die hij maar wat graag aangaat. Het Cambuur JO12-1 team zal gaan spelen in de competitie met andere BVO clubs uit het noorden van het land.

Met het vertrek van Nathan komt er ook een einde aan de verbinding van zijn vader Edwin Nicolai met FVC. Jarenlang is hij trainer geweest bij de club van verschillende jeugdteams, eerst bij Julian en later ook bij Nathan. Ook is hij jarenlang verdienstelijk Coördinator Onderbouw geweest. FVC wil Edwin hartelijk bedanken voor de samenwerking en zijn onophoudelijke inzet voor FVC. Met weer een talent naar een BVO ziet FVC dit als een groot en welverdiend compliment voor het niveau van haar jeugdopleiding.

Over FVC

De Friesche Voetbal Club is opgericht in 1919 en is gehuisvest op sportcomplex Wiarda in Leeuwarden. FVC is een familiare club met een professionele organisatie. De teams trainen twee keer per week en de selectie teams, die voornamelijk hoofdklasse spelen, kunnen drie keer trainen. Door het POP-principe (Plezier, Opleiding en Ontwikkeling, Prestatie en in die volgorde) toe te passen weet de club goede resultaten te behalen. Een ander speerpunt is het streven om de eerste selectie te laten bestaan uit 80% eigen spelers. De eerste selectie speelt momenteel in de eerste klasse.