Scorende spits Leovardia verkast

Het was te verwachten en het gaat dus ook gebeuren. Kian Visser, de scorende spits van Leovardia, speelt volgend seizoen voor Harkemase Boys. Met zijn 22 doelpunten dit seizoen, welke niet eens is uitgespeeld, viel hij op bij meerdere topclubs. Eerst was het Zeerobben uit Harlingen, toen ONS Sneek en uiteindelijk de Harekieten die zelfs drie keer bij hem kwamen kijken. In een gesprek bij hem thuis, welke goed verliep, was de keuze snel gemaakt. Volgend seizoen speelt hij in de derde divisie van het zaterdagvoetbal.

Volgens Kian weer een stapje dichterbij zijn uiteindelijke doel: profvoetballer worden. Hij speelde van zijn zesde tot dertiende jaar in de jeugd van Cambuur, maar daar vonden ze hem ‘te lief’. Hij zou niet hard genoeg zijn voor de keiharde wereld van het betaalde voetbal. Die classificering heeft hij weinig last van gehad. Kian, tweedejaars student aan het CIOS in Leeuwarden, gaat nog steeds zijn droom achterna en spelen bij de club in Harkema is een goede volgende stap in zijn voetbalcarrière.

Kian is ooit begonnen bij Rood Geel in Leeuwarden en na zijn Cambuur avontuur kwam hij terug op het oude, maar gewijzigde, nest. Nog steeds hetzelfde sportcomplex, maar nu in de kleuren geel en zwart en met de naam Leovardia. Na twee jaar in de selectie van de fusieclub, waar hij startte als 16-jarige,  gaat hij nu een flink aantal stappen hoger in klasse en zelfs divisievoetbal dus. De promotie van zijn huidige team mocht maar niet lukken. Vorige jaren op het nippertje gemist en nu een coronacrises die de ingezette promotiekans om zeep helpt.

Leovardia vindt het natuurlijk jammer dat Kian vertrekt, maar gunt hem de overgang naar een hoger podium. Ook zij weten als geen ander dat hij het ultieme doel wil bereiken en dat is betaald voetbal. Het is toch prachtig dat hij als toekomstig speler in het betaalde voetbal kan melden dat hij bij Rood Geel/ Leovardia in Leeuwarden zijn loopbaan is begonnen. Het is wel jammer dat er zoals het er nu voor staat geen afscheidswedstrijd zal zijn. Wellicht dat Leovardia hier nog een mouw aan weet te passen als de maatregelen weer wat losser zijn voor sportclubs.