FVC zaterdag 1 op koers

Nadat op de ledenvergadering begin dit jaar was besloten om een senioren zaterdag afdeling op te richten is de club aan de slag gegaan. Met Gerrit Wijbenga, bestuurslid Technische Zaken, voorop is men gaan zoeken naar en gaan praten met mensen die het team moeten gaan trainen en (be)leiding geven. Uit recente publicaties bij FVC blijkt dat deze fase alweer is geslecht en dat deze zaken rond zijn. Vooralsnog geen meldingen over namen die in het zaterdagteam gaan spelen.

Ook bij de 100-jarige eersteklasser op zondag is de vraag naar zaterdagvoetbal dusdanig groot dat de leden hebben ingestemd met de oprichting van deze nieuwe tak. Ook in deze coronacrises tijd bruist de club van energie om dit tot een succes te maken. De trainer is reeds aangesteld en geen onbekende van de club. Ronald Machiela zal als trainer het eerste zaterdagelftal gaan trainen en Robin Edens wordt assistent-trainer. Het team heeft dus de wind in de zeilen en aan wind geen gebrek op Wiarda.

Het nieuwe team zal bestaan uit spelers van het eerder dit seizoen opgeheven FVC 2, jeugdleden die overkomen van JO19-1 of andere teams, oud-spelers die weer terugkeren op het honk en nieuwe spelers van buiten de club. Spelers die wel op zaterdag willen voetballen, maar geen prestatievoetbal willen spelen kunnen zich ook aanmelden. Bij genoeg animo zal ook een FVC zaterdag 2 team worden samengesteld. Ga voor informatie naar Gerrit Wijbenga op telefoonnummer  065 4612414 of stuur een e-mail naar tz@frieschevoetbalclub.nl of via het online formulier.

Zie ook het bericht op de website van FVC over de nieuwe leiding van FVC zaterdag 1.