KNVB geeft duidelijkheid

Ook de Eredivisie en de Eerste Divisie liggen stil vanwege de maatregelen tegen het Coronavirus. Het is lang niet zeker of er dit seizoen nog gevoetbald kan worden en dit geldt ook voor de amateurs. De competities zouden dus wel eens niet uitgespeeld kunnen worden. Voor de twee hoogste divisies heeft de KNVB inmiddels een scenario klaar liggen, zo melden betrouwbare bronnen.

Dit scenario voor het niet meer kunnen voetballen dit seizoen (tot en met 30 juli) bestaat uit de volgende elementen:

  1. De Eredivisie bestaat volgend seizoen 2020-2021 uit 20 clubs en dat zijn de huidige 18 clubs en de nummers een en twee van de Eerste Divisie: SC Cambuur en de Graafschap.
  2. De huidige standen gelden voor het toekennen van de tickets voor Europees voetbal.
  3. Het kampioenschap in de Eredivisie en de Eerste Divisie zal niet worden toegekend.
  4. De nummers 17 (RKC Waalwijk) en 18 (ADO Den Haag) van de Eerste Divisie ontlopen degradatie.

Deze maatregelen wordt door de betrokken partijen gezien als het meest eerlijke om te doen als er niet meer kan worden gevoetbald dit seizoen. Ook als de competitie wel kan worden hervat, maar toch niet voltooid dan zal de KNVB ook dit draaiboek toepassen.