Trainer FVC 1 (zat) bekend

LEEUWARDEN – Op de Algemene Ledenvergadering van voetbalvereniging FVC van 15 januari jongstleden was het voorstel al aangenomen om met seniorenvoetbal op de zaterdag te beginnen. Daarna is het bestuur begonnen met de organisatie rond dit nieuwe elftal en maakt ze via dit bericht bekend dat Ronald Machiela de trainer wordt van FVC 1 zaterdag.

Ronald Machiela is geen onbekende voor FVC waaraan hij al meer dan 12 jaren verbonden is. Als oud voetballer werd hij leider van het jeugdteam van zijn zoon om even later als jeugdtrainer aan de slag te gaan. Ronald is in het bezit van UEFA B en heeft ook ervaring met het trainen van een eerste selectie elftal. En nu staan hij en de club aan de vooravond van een nieuwe tak die naast het al bestaande zondagvoetbal komt. Het nieuwe team zal per volgend seizoen 2020-2021 en dus in augustus starten.

FVC geeft hiermee gehoor aan de wensen van vooral de jonge senioren die op zaterdag hun wedstrijden willen (blijven) spelen. Belangstellenden kunnen zich nu al aanmelden via de FVC website. Voor meer informatie over het nieuwe seniorenvoetbal op zaterdag kun je bellen met Gerrit Wijbenga op telefoonnummer 065 4612414 of stuur een email naar tz@frieschevoetbalclub.nl.

Over FVC

De Friesche Voetbal Club is opgericht in 1919 en is gehuisvest op sportcomplex Wiarda in Leeuwarden. FVC is een familiare club met een professionele organisatie. De teams trainen twee keer per week en de selectie teams, die voornamelijk hoofdklasse spelen, kunnen drie keer trainen. Door het POP-principe (Plezier, Opleiding en Ontwikkeling, Prestatie en in die volgorde) toe te passen weet de club goede resultaten te behalen. Een ander speerpunt is het streven om de eerste selectie te laten bestaan uit 80% eigen spelers. De eerste selectie speelt momenteel in de eerste klasse.