FVC ook met senioren op zaterdag

LEEUWARDEN – Op de Algemene Ledenvergadering van voetbalvereniging FVC van 15 januari jongstleden is het voorstel aangenomen om met seniorenvoetbal op de zaterdag te beginnen. Deze nieuwe tak komt naast het al bestaande zondagvoetbal waar FVC in de eerste klasse speelt. Het nieuwe team zal per volgend seizoen 2020-2021 en dus in augustus starten.

FVC geeft hiermee gehoor aan de wensen van vooral de jonge senioren die op zaterdag hun wedstrijden willen (blijven) spelen. Belangstellenden kunnen zich nu al aanmelden via de FVC website. Voor meer informatie over het nieuwe seniorenvoetbal op zaterdag kun je bellen met Gerrit Wijbenga op telefoonnummer 065 4612414 of stuur een email naar tz@frieschevoetbalclub.nl.

Over FVC

De Friesche Voetbal Club is opgericht in 1919 en is gehuisvest op sportcomplex Wiarda in Leeuwarden. FVC is een familiare club met een professionele organisatie. De teams trainen twee keer per week en de selectie teams, die voornamelijk hoofdklasse spelen, kunnen drie keer trainen. Door het POP-principe (Plezier, Opleiding en Ontwikkeling, Prestatie en in die volgorde) toe te passen weet de club goede resultaten te behalen. Een ander speerpunt is het streven om de eerste selectie te laten bestaan uit 80% eigen spelers. De eerste selectie speelt momenteel in de eerste klasse.

Foto: © Marcel Rijpstra