FVC start 55+ voetbal

LEEUWARDEN – Voetbalvereniging FVC start met zogenaamd ‘Walking Football’. De vrij nieuwe voetbalvorm voor 55-plussers die nog lekker actief willen zijn met generatiegenoten. Door de speciale spelregels van ‘Walking Football’ is deze vorm uitermate geschikt voor ouderen tot in lengte van jaren. FVC zet de inschrijving open voor zowel mannen alsook vrouwen.

Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van het ‘Walking Football’. Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst deze voetbalvorm waarbij in wandeltempo op een kwart veld wordt gespeeld. Regels zijn onder andere dat er niet wordt gerend, geen slidings worden gemaakt en de bal mag niet boven heuphoogte komen.

Vanwege een blijvende vraag naar deze vorm van voetbal heeft de verenging besloten om te starten met ‘Walking Football’. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de FVC-website. Voor informatie over FVC en het nieuwe Walking Football kun je bellen met Gerrit Wijbenga op telefoonnummer 065 4612414 of stuur een email naar tz@frieschevoetbalclub.nl.

Over FVC

De Friesche Voetbal Club is opgericht in 1919 en is gehuisvest op sportcomplex Wiarda in Leeuwarden. FVC is een familiare club met een professionele organisatie. De teams trainen twee keer per week en de selectie teams, die voornamelijk hoofdklasse spelen, kunnen drie keer trainen. Door het POP-principe (Plezier, Opleiding en Ontwikkeling, Prestatie en in die volgorde) toe te passen weet de club goede resultaten te behalen. Een ander speerpunt is het streven om de eerste selectie te laten bestaan uit 80% eigen spelers. De eerste selectie speelt momenteel in de eerste klasse.