Welke voetbalfusie volgt?

We hebben het op onze website al vaker gehad over fusieperikelen in het Leeuwarder voetbalwereldje. Ook over het doel van de toenmalige wethouder sport Marco Florijn om te komen tot maximaal acht voetbalclubs in de stad Leeuwarden. Dit vond het bestuur van de gemeente Leeuwarden noodzakelijk om de (kleine) clubs (weer) gezond en vitaal te maken en om de kosten voor de sportvoorzieningen te beperken door sportconcentratiegebieden aan te wijzen. Zoals we allemaal weten is slechts een fusie uiteindelijk gelukt. Rood Geel en Leeuwarden gingen samen en werden Leovardia.

Zoals het nu lijkt staan we aan de vooravond van een volgende fusie van voetbalclubs. Nadat beide verenigingen al een samenwerking voor de jeugd hadden van 2000 tot 2008 zijn ze nu weer in gesprek om de toen beoogde totale fusie alsnog te bereiken. Het gaat hier om MKV’29 en Friesland die beide op sportpark Nylân hun domicilie hebben. Beide clubs zijn ook zondagsclubs en kunnen samen een goede tegenhanger worden voor de andere club op hetzelfde sportpark, Zwaluwen. De verwachting is dat de leden zich in januari 2020 gaan uitspreken voor of tegen deze fusie.

Afgezien van deze gesprekken willen wij aan de bezoekers vragen welke fusie hun voorkeur heeft in de stad Leeuwarden. In de enquête hebben we alvast een voorschot gegeven van enkele mogelijkheden, waaronder ook de hierboven besproken fusie. Het staat de stemmer ook vrij om een andere fusie toe te voegen en zo willen we meten welke fusie volgens de bezoekers er zou moeten komen en worden uitgevoerd. Welke clubs passen bij elkaar en vullen elkaar aan. Gaat het om de ligging op hetzelfde sportpark of een DNA dat (goed) bij elkaar past. Het antwoord is aan de stemmers.

De enquête was in de rechterkolom op onze website. Indien men een andere keuze wilde toevoegen, dan kon men deze naar ons toe sturen via ons e-mail adres. Hieronder de eindstand van 7 januari 2020.

Eindstand 7 januari 2020