Kies een naam voor het plein

Het gaat hier om het plein bij het nieuwe Cambuurstadion die bij het WTC zal worden gebouwd. Mensen konden namen insturen en hebben dat massaal gedaan en dat resulteerde in meer dan 600 namen. Een commissie heeft hieruit een top drie gehaald waaruit de bevolking een definitieve naam kan kiezen. De verkiezing wordt gehouden via het Facebook account van de gemeente waar via een reactie de keuze moet worden (op)gegeven.

De gekozen methode van stemmen is volgens ons niet de beste, omdat je zo niet (eenvoudig) kunt zien wat de tussenstand is. Via een ‘poll’ op Facebook had dat wel gekund. Maar ach de gemeente heeft vast iemand die al die reacties gaat bekijken en turven. De commissie die de top drie heeft gekozen bestond overigens uit vertegenwoordigers van Cambuur, de wijk en de ontwikkelaars.

De gemeente is al een flink lange tijd bezig om voor het plein een naam te kiezen. Het plein voor de 11Stedenhal is het Fryslânplein en dat is een goede naam die bij die naam van de hal en sport past, maar voor het Cambuurstadion wil men toch een naam hebben die meer met Leeuwarden te maken heeft. Om te voorkomen dat het nieuwe plein die naam zou krijgen begonnen Leeuwarders namen te bedenken, waarna de gemeente dit heeft opgepikt en men namen kon insturen. De top drie vind je hieronder.

Stadionplein
Een benaming voor het plein voor wat het ook is en waar het ligt. Het plein bij het stadion en dus duidelijk voor iedereen. Als je straks naar Cambuur wil dan zoek je naar het Stadionplein.

Ut Hert
Een echte Leeuwarder naam en het betekent ‘het hart’. Het is ook een verwijzing naar Cambuur zelf, want het hert maak deel uit van het wapen en logo van de club.

058plein
Oorspronkelijk ingestuurd als Plein 058, maar dan voldoet de naam niet aan de regels die hiervoor gelden en zijn de cijfers te verwarrend met de huisnummers die erachter komen te staan. Dus daarom de cijfers vooraan en dus 058plein.

De gemeente geeft aan dat ze voor reacties op Facebook hebben gekozen om er voor te zorgen dat je unieke stemmen krijgt. Bij een ‘poll’ kunnen mensen meerdere keren stemmen en dat willen ze voorkomen. Mensen die geen Facebook hebben kunnen hun keuze insturen via het email adres onder deze link.

Heb je wel Facebook breng dan hier je stem uit!