Wekema langer bij FVC

LEEUWARDEN – Vanwege volle tevredenheid van beide kanten heeft FVC het contract met hoofdtrainer Harold Wekema verlengt tot en met seizoen 2020-2021. Daarnaast is er nog een optie voor verdere verlenging met een derde seizoen. Naast het bestuur hebben ook de spelers van het eerste elftal zich uitgesproken voor deze verlenging. Zowel Harold Wekema alsook FVC zijn zeer blij met deze overeengekomen langdurige samenwerking.

Er is tevens afgesproken dat Harold Wekema een rol zal krijgen in de voetbalvisie van FVC. Hierbij kan ondermeer gedacht worden aan de doorstroming van talenten binnen de club en een optimale (toekomstige) samenwerking tussen FVC 1 (zon), FVC 1 (zat), de JO19-junioren en het Regiocupteam.

Over FVC

De Friesche Voetbal Club is opgericht in 1919 en is gehuisvest op sportcomplex Wiarda in Leeuwarden. FVC is een familiare club met een professionele organisatie. De teams trainen twee keer per week en de selectie teams, die voornamelijk hoofdklasse spelen, kunnen drie keer trainen. Door het POP-principe (Plezier, Opleiding en Ontwikkeling, Prestatie en in die volgorde) toe te passen weet de club goede resultaten te behalen. Een ander speerpunt is het streven om de eerste selectie te laten bestaan uit 80% eigen spelers. De eerste selectie speelt momenteel in de eerste klasse.

Bron: Persbericht FVC