Januari 2020 beslissing fusie

De verwachting is dat in januari 2020 de beslissing valt over de voorgenomen fusie tussen MKV’29 en Friesland. Dat zou al in november van dit jaar, maar die termijn wordt niet gehaald. Beide clubs hebben hun leden al geïnformeerd op ledenvergaderingen eerder dit jaar en de gesprekken verlopen verder positief. De onderzoekscommissie gaat nu gesprekken plannen met spelers, (ouders van) jeugdleden en vrijwilligers. Uiteindelijk moeten de leden van beide clubs met de fusie instemmen.

De besturen van beide clubs staan in ieder geval positief tegenover een algehele fusie. Deze besturen zijn de laatste jaren ook vernieuwd qua personen en van rivaliteit en sentimenten is niet zoveel meer te merken. Er is een onderling vertrouwen en de clubs gaan de laatste tijd juist goed met elkaar om. Een goede basis om tot een fusie te komen en de krachten te bundelen en samen te komen tot een nieuwe gezonde en vitale zondagsclub op sportpark Nylân.

Bij de foto: een wedstrijdshirt van JVC Nylân 2000, het eerdere samenwerkingsverband van de jeugdafdelingen van MKV’29 en Friesland van 2000 tot 2008.

Zie ook onze eerdere artikelen over deze materie:

Fusie MKV’29 en Friesland
Sportpark Nylân
Nostalgie en toekomst