Open (club)huis Zwaluwen

Gisteren was er een open huis van de Leeuwarder Zwaluwen. Een ‘huis’ was het nog niet echt, maar je kreeg al een aardig idee van hoe het nieuwe gebouw er uit gaat zien. Met op de eerste etage een grote ruimte die nog moet worden ingedeeld in een kantine, twee vergaderruimtes en een kidshoek zo vertelde mij de man die verantwoordelijk is voor business kant van de club. En vanuit die ruimte heb je een prachtig zicht op het hoofdveld. Bij slecht weer zal het hier goed vertoeven zijn en anders kan men terecht op het grote terras ook op de eerste etage. Wat een (enorme) stappen vooruit vergeleken met de oude houten keet en emmers onder de lekplekken in het dak wanneer het regende.

Verder kent het pand natuurlijk nog de nieuwe sporthal Nylân en ook deze ziet er prachtig uit. Onder de ruimtes van Zwaluwen zitten aan de veldzijde de kleedkamers en aan de straatzijde zes commerciële ruimtes. Ook met als huurder het CIOS een combinatie die de bouw van dit sportcomplex mogelijk maakte. Een aanwinst voor Leeuwarden en voor de Leeuwarder sportwereld. We kunnen niet wachten tot het klaar is en we meer kunnen zien dan alleen muren en glas.