Sportaccommodaties rookvrij

De bv Sport heeft haar huurders, de sportclubs,  aangekondigd dat de sportaccommodaties in Leeuwarden rookvrij worden.

Deze maatregel is genomen in het kader van de ‘rookvrije generatie’ campagne. Ook de bv Sport en dus de gemeente vinden dat sporten en roken niet samen gaan. Vanaf het nieuwe seizoen kan er op de binnensportaccommodaties in de gemeente Leeuwarden dus niet meer worden gerookt en de andere complexen volgen in 2018.

Met ingang van de start van het seizoen 2017-2018 geldt het rookverbod op de volgende sportaccommodaties: het Kalverdijkje, Rengers, It Gryn, de Blauwe Golf, de Twine, Julianalaan en Nylân. De start is dus met de zeven genoemde binnensportaccommodaties van de bv Sport in de gemeente Leeuwarden en de andere (buiten)sportcomplexen zullen vanaf 2018 volgen.

Waarom voor deze gefaseerde invoering is gekozen is niet bekend en wij zijn van mening dat de maatregel gewoon voor alle sportaccommodaties zou moeten gelden. Dan is het voor de leden en vooral de gasten bekend dat in de gemeente Leeuwarden alle sportaccommodaties rookvrij zijn. Nu moet men gaan uitzoeken of het ook geldt voor het sportcomplex waar men moet spelen en dit geeft onduidelijkheid. Er zullen wel bordjes worden opgehangen, maar de vraag is of dat voldoende is.