In memoriam: Feije van der Wal

Zoals wij gisteren al melden via ons twitteraccount is Feije van der Wal op slechts 48-jarige leeftijd overleden.

De bekende Leeuwarden was jaren op en rond de voetbalvelden van Leeuwarden te zien als voetballer, als trainer en natuurlijk als verslaggever van de lokale omroep. Op internet en social media wordt veel gereageerd en met name op het verlies van een hartelijke, vrolijke en markante Leeuwarder.

Wie kent hem niet als je een voetbalfanaat bent? Feije van der Wal, de kleine ietwat gezette Leeuwarder, die op alle velden een graag geziene persoon was. Hij begon zelf als voetballer bij de jeugd van vv Leeuwarden en als senior verruilde hij het rood-wit voor rood-geel bij de gelijknamige club op het sportpark Kalverdijkje. Daar speelde hij jaren in mannen zaterdagteams waarvan hij later ook trainer werd.

Enige jaren daarna werd Feije trainer bij MKV’29 van jeugdteams en het vrouwenteam en na een aantal jaren ging hij over naar Friesland waar hij tot nu toe ook trainer was van een jeugdteam. Daarnaast was hij al jaren verslaggever van eerst radio Mercurius en later de huidige lokale omroep LEO. Wie herinnert zich Feije niet die langs de lijn of bij FVC op het balkon zat en verslag deed van de wedstrijd. Enkele weken geleden zagen we hem daar nog met zijn hoofdtelefoon op en met de microfoon voor de mond en vertelde hij op zijn eigen enthousiaste manier over de wedstrijd.

Met het overlijden van Feije gaat het Leeuwarder voetbalwereldje een markante, een zeer vriendelijke, een plezierige en zeer gewaardeerde voetbalvriend missen. Uit het online condoleanceregister blijkt wel hoe geliefd Feije was, want deze beslaat inmiddels 11 pagina’s en de condoleances komen van mensen van alle voetbalclubs.

Wij wensen familie, vrienden en kennissen sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Klik op deze link voor het overlijdensbericht en het online condoleanceregister.