Nieuwbouw Cambuur definitief bij WTC

In het geval dat Cambuur een nieuw stadion ‘krijgt’ dan zal deze definitief achter het WTC aan de Heliconweg worden gebouwd.

Nieuwbouw op de huidige locatie is niet haalbaar zo is uit onderzoek gebleken. Voor de nieuwe locatie is ook het businessplan voor het stadion en de omgeving zo goed als gereed. Eventuele bouw is gepland voor eind 2018 begin 2019.

De goedkeuring van het businessplan wordt niet verwacht voor het voorjaar van 2017. Het blijkt dat het niet alleen gaat om een nieuw Cambuurstadion, want in de plannen van de gemeente wordt de hele WTC omgeving meegenomen. Het WTC, inclusief Expo, heeft het momenteel zwaar en staat te koop. Een serieuze overnamekandidaat is zakenman Harry Westers, eigenaar van de Westcord Hotels en dus ook het WTC Hotel.

Andere bedrijven die worden genoemd in de plannen voor het stadion zijn het Duitse handelsbedrijf Bauhaus, supermarkt Lidl die van de Snekertrekweg verhuist naar het WTC terrein en bioscoop JT zal er een 3D-bioscoop openen. Er wordt nog met verschillende andere bedrijven gesproken voor een plaats op deze gewilde plek. Mocht de gemeente de plannen afkeuren dan komt er geen nieuw Cambuurstadion, maar wordt naar alle waarschijnlijk het huidige stadion verbouwd.