Eigen jeugd naar eerste FVC

FVC doet zijn eigen doelstelling dat het eerste uit voornamelijk eigen kweek moet bestaan eer aan.

Met ingang van het volgende seizoen stomen maar liefst acht eigen jeugdleden door naar het eerste elftal van de club. Een ongekend aantal in één seizoen en in de lokale voetballerij. De nieuwe trainers hebben de nieuwe selectie bekend gemaakt.

Het afgelopen seizoen, welke al een aantal weken achter ons ligt, is succesvol verlopen. FVC behaalde een vijfde plaats in de eerste klasse. werd voor de tiende keer winnaar van het COTK, werd winnaar van de tweede periode en behaalde de halve finale van de nacompetitie.

De bekend gemaakte nieuwe selectie van het eerste elftal bestaat uit 11 bestaande spelers en in totaal 10 nieuwe spelers. De nieuwe hoofdtrainers Mark Bosma en Johan Wijnsma hebben hun selectie gereed voor het volgende seizoen.

De bestaande spelers zijn:

 • Ruud Algra
 • Tijn Dijksma
 • René Hoen
 • Jeffrey Hollander
 • Robin Hollander
 • Rick Jansma
 • Jordy van Loon
 • Rick van Loon
 • Sander Schaafsma (k)
 • Omar Wijnja
 • Karst Wouda

De nieuwe spelers zijn:

 • Djurre Seerden (K) (eigen jeugd B1)
 • Jeffrey van der Galiën (eigen jeugd A1)
 • Robin Edens (eigen jeugd A1)
 • Leon Faber (eigen jeugd A1)
 • Cheriel Girdharie ( eigen jeugd A1)
 • Martijn van Hijum (eigen jeugd A1)
 • Mick Reitsma (eigen jeugd A1)
 • Jari Terpstra (eigen jeugd A1)
 • Mohamed Mansaray (FVC 2)
 • Kalvin Robert (ZAP Den Helder)

Zoals de lijstjes laten zien komt er slechts één speler van buiten de club. Ook is er nog een speler van het tweede elftal die de overstap maakt naar het eerste. Ook een vermelding waard is de keeper van B1 die naar het eerste gaat en uit de derde divisie komt.

Naast de boven aan dit artikel genoemde successen voor het eerste elftal waren ook jeugdelftallen succesvol. Dit zorgt er mede voor dat de selecties van O13 (D-pupillen), O17 (B-junioren) en O19 (A-junioren) volgend seizoen (weer) in een divisie voetballen en andere teams ook nog in de Hoofdklasse. Al met al mag geconcludeerd worden dat de jeugdafdeling van FVC zijn vruchten afwerpt en succesvol is.