Geslaagde trip FVC jeugd Denemarken

Gisteren kwam de FVC jeugd moe maar voldaan terug van een vierdaagse trip naar een internationaal toernooi in Tønder Denemarken.

Geslaagd omdat de deelnemers enorm hebben genoten van het lange weekend en ook omdat nog eens twee prachtige bekers mee naar huis werden genomen. Eén daarvan was de Fair Play Cup, de sportiviteitprijs voor een FVC team en coaches die als het meest sportief werd beoordeeld door de scheidsrechters.

De reis werd gemaakt met vier samengestelde teams uit drie D-pupillen teams en drie C-junioren teams. Het daar genoemde FVC 1 (D1/D2 spelers) team behaalde de beker voor een knappe tweede plaats in hun poule en het FVC 3 (C3/C2 spelers) team dus de sportiviteitprijs van de 95 teams die daar deelnamen. Beide een prestatie van formaat.

Voordat de teams vertrokken op vrijdag 13 mei kregen de leden eerst nog een speciaal T-shirt uitgereikt met daarop het FVC clublogo, het logo van het ‘Tønder Whitsun Trophy’ toernooi en de tekst: “ Go for glory, enjoy the experience”. Voor de leiders waren er speciale rode polo’s met de eerste twee genoemde opdrukken.

Op het sportcomplex in Denemarken had de vereniging een zogenaamde ‘FVC Clubtent’ opgezet als centraal punt voor de deelnemers en waar ook de lunch werd verzorgd. Hier vonden de broodjes knakworst, met beleg of zoet, tosti’s en drinken gretig aftrek bij de leden, evenals enkele soorten snoep. De rest van de maaltijden, ontbijt en diner, werd verzorgd door de organisatie van het toernooi.

Al met al een zeer geslaagd lang weekend dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Lees de verslagen van de vier dagen via onderstaande linken: