Kunstgrasveld FVC overdekt

Niet alleen de kunstgrasvelden worden deze zomer vervangen bij FVC, maar één daarvan wordt ook nog eens overdekt.

Dit naar Engels voorbeeld en na uitgebreid overleg tussen de club, bv Sport en sponsoren. Met de overkapping is de club nog minder afhankelijk van de weersomstandigheden en kunnen bijvoorbeeld ook in de winter en bij zeer slecht weer de trainingen en wedstrijden altijd doorgaan. Deze overkapping is de eerste in Nederland.

De nieuwe overkapping is dusdanig ontworpen dat de zijkanten met kunststof ramen en kozijnen gewoon open kunnen worden geschoven of verwijderd en dus ook het zicht op en vanaf het veld hetzelfde blijft. Het gevoel van buiten voetballen blijft op deze manier bestaan, maar regen, sneeuw, ijzel en vorst worden hiermee buitenspel gezet en hebben geen vat meer op het kunstgrasveld. Het unieke concept is al meermalen met veel succes toegepast in Engeland waar weersinvloeden nog meer een reden zijn voor het uit- en afstellen van trainingen en wedstrijden.

De overkapping wordt ook als pilot gezien voor andere gemeenten en clubs die ook interesse hebben in het nieuwe concept. De leverancier van de constructie maakt daarom ook deel uit van de groep belanghebbenden en bedrijven die deze eerste proef mede financieren. FVC zelf is verguld met het feit dat hun veld en sportcomplex is uitverkoren voor deze fantastische oplossing voor Nederlandse amateurclubs. De club op sportcomplex Wiarda zal veel voordeel hebben van de overkapping, want zoals bekend is daar vaak harde wind en natuurlijk ook het Nederlandse klimaat met veel regen.