Team uitgelicht: FVC C3

In deze rubriek maken we nader kennis met een jeugd voetbalteam en haar spelers uit de gemeente Leeuwarden.

De aftrap wordt gedaan door het C3 team van FVC. Dit team bestaat uit 14 spelers waarvan 10 eerste jaars en vier tweede jaars. Ze staan momenteel op de vijfde plaats in de competitie en draaien nog steeds mee in de beker. Hun streven is om met veel plezier en goed voetbal steeds beter te worden en zo hoog mogelijk te eindigen in de competitie.

Het team bestaat voornamelijk uit FVC-leden die vorig jaar zijn overgekomen uit de D-categorie. Daarnaast nog enkele spelers die al in de C-categorie speelden en een aanvulling van drie nieuwe spelers. Deze kwamen respectievelijk van de voetbalverenigingen Frisia, Zwaluwen en MKV’29.

Gezien de resultaten kan worden gezegd dat het team al aardig hecht is en in enkele wedstrijden heeft laten zien dat ze als team hun mannetje kunnen staan. Ze hebben nu in totaal zeven wedstrijden gespeeld (oefen, beker en competitie) en daarvan twee verloren en vijf winstpartijen. Het grootste verlies was 0 – 3 en de grootste winst was 1 – 9 met een dubbele hattrick van de spits.

Om het team nog meer te ‘vormen’ hebben de spelers op hun afgelopen ‘vrije’ zaterdag qua competitie de nieuwe 11Stedenhal bezocht en hun conditie op peil gehouden met schaatsen. De verzorgde middag en teamuitje, die ook als teambuilding gezien kan worden, was erg leuk en gezellig en voor herhaling vatbaar volgens de spelers. Ook de leiding heeft zich prima vermaakt zo laten de foto’s van die middag zien.

Link naar de teampagina’s van FVC C3.

Wil jij ook met jou team in deze rubriek, neem dan contact op met de redactie.