Verhoging contributie Leovardia

Per 1 juli 2015 heeft voetbalvereniging Leovardia haar contributiebedragen voor alle categorieën van de leden verhoogd.

In mei 2013 werd voor de start van de nieuwe (fusie)club de contributie nog naar beneden aangepast en waren de oud leden van Rood Geel en Leeuwarden goedkoper uit. Nu blijkt dat twee jaar later de bedragen flink moeten worden verhoogd door gestegen kosten van vooral huur. Vooral de senioren zaal en veld zullen dit in hun beurs gaan merken.

De nieuwe contributiebedragen zijn nu inclusief de kleding en ook vier loten van de Grote Clubactie. Deze laatste maatregel zorgt ervoor dat de club jaarlijks minimaal 4.000 loten verkoopt voor deze actie en dus ook minimaal € 9.600,00 in de clubkas kan storten. Dit alles is onderdeel van een pakket van maatregelen ingesteld door het bestuur om de vereniging voor de langere duur te behoeden voor eventuele financiële problemen.

Vergelijk

Als we de nieuwe contributiebedragen vergelijken met de oude dan zijn vooral de senioren zaal een stuk duurder uit, maar ook de senioren veld gaan een flink bedrag meer betalen. In onze vergelijking hebben we de nieuwe en oude bedragen van de (mini)pupillen, junioren, senioren veld en zaal naast elkaar gezet en het stijgingspercentage berekend. Deze hebben we opgeteld en gedeeld door het aantal categorieën en dan komen wij uit op een gemiddeld stijgingspercentage van bijna 19%, een stuk hoger dan de voorspelde inflatie voor dit jaar van 1,5%.

Vooral de maatregel met de vier loten is hier debet aan en ook al kunnen de leden dit bedrag van € 12,00 terug verdienen door die loten te verkopen, het bedrag moet wel (eerst) betaald worden. In onze continue vergelijking van contributie (MP t\m de senioren) voor de Leeuwarder voetbalclubs schaart Leovardia zich dan nu ook niet alleen in aantal leden maar ook qua kosten in de bovenste regionen met Frisia en Blauw Wit. De goedkoopste club qua contributie blijft Nicator.

Gezegd moet worden dat het natuurlijk niet alleen om de contributie gaat, maar ook wat de club hiervoor te bieden heeft aan de leden. Een goede organisatie, naast een voetbaltenue ook een trainingspak en een sporttas, (neven)activiteiten voor de (jeugd)leden, op eigen niveau kunnen spelen, doorgroeimogelijkheden, sportiviteit en natuurlijk speelplezier zijn minstens zo belangrijk bij een keuze voor een bepaalde voetbalclub.