Oefenwedstrijd ontaardt in handgemeen

De afgelopen zaterdag gespeelde oefenwedstrijd tussen MKV’29 B1 en Zwaluwen B1 is uitgelopen op een handgemeen.

Terwijl de KNVB en de meeste clubs er alles aan doen om het respect terug te brengen en te behouden in het voetbal zijn er toch nog te vaak kleine en grote schermutselingen en geweld op de velden. Die van afgelopen zaterdag, hoe ‘klein’ ook, was beslist geen reclame voor het voetbal.

Tijdens de wedstrijd en vooral de tweede helft was de frustratie bij de spelers van Zwaluwen zichtbaar en hierdoor werd er hard gespeeld. Dit spel werd ook nog eens aangewakkerd door de leider/ coach van de club die in niet mis te verstane bewoordingen zijn team toeschreeuwde tijdens deze wedstrijd. De aanwezigen hebben met verbazing gehoord wat deze man allemaal riep tegen zijn eigen spelers.

In de rust was de stand 1-1 van de tweede klasser tegen de eerste klasser. Toen de wedstrijd uiteindelijk was afgefloten en een 2-2 stand op het scorebord stond gaven sommige spelers elkaar netjes de hand, zoals het hoort. Als een van afkomst Marokkaanse speler van MKV’29 de hand wil geven aan de keeper van Zwaluwen krijgt hij in plaats van een hand een racistische opmerking naar zijn hoofd geslingerd. Deze speler pikt dit niet en een handgemeen ontstaat.

Hierop snelt de leider van Zwaluwen naar de twee jongens toe grijpt de speler van MKV’29 bij de keel. Waarop de leider van MKV’29 op zijn beurt de leider van Zwaluwen aan de kant duwt om de eigen speler te ontzetten. Ook de andere spelers beginnen zich er dan mee te bemoeien en snel worden de spelers in kwestie van het veld gehaald om escalatie te voorkomen.

Erger is dus voorkomen, maar duidelijk is dat dit nooit had mogen gebeuren en dat de KNVB niet voor niks een flinke campagne voert voor meer respect op en rond de velden. Wat niet duidelijk is of het voorval is aangemeld bij de KNVB en of de speler in kwestie disciplinair is gestraft door zijn club.