Verplichte kantinedienst ouders FVC

Het bestuur van FVC ziet zich genoodzaakt om een verplichte kantinedienst voor ouders van jeugdleden in te stellen.

Zij stellen dat FVC de jeugd een kwalitatief goed trainingsprogramma, clubkleding en leuke activiteiten bieden op een hoog niveau. Om dit te kunnen blijven doen heeft de club veel vrijwilligers nodig en is invoering van deze maatregel noodzakelijk.

Het huidige aantal vrijwilligers op de zaterdag is namelijk niet voldoende om elke zaterdag bij de jeugdwedstrijden de bar en de keuken open te hebben. Dit kan natuurlijk niet voor de eigen leden, maar ook niet voor de gasten die hun wedstrijden op Wiarda komen spelen.

De maatregel houdt in dat elke ouder of verzorger van een jeugdlid ongeveer één keer per jaar op een dagdeel van een zaterdag ingedeeld zal worden voor een kantinedienst. Dit zal ruim van te voren worden gemeld en als mensen niet kunnen dienen zij zelf voor vervanging te zorgen of te ruilen.

Of er ook sancties staan op het niet verschijnen of ‘draaien’ van de ingedeelde dienst wordt niet gemeld op de website van de club. In het westen van het land was er vorig jaar nog een rel, omdat de zoon van ouders die geen diensten wilden c.q. konden draaien werd buitengesloten van trainingen en wedstrijden.