Spelregelbewijs Verplicht voor junioren

Met ingang van het seizoen 2014-2015 is het voor tweede jaars B-junioren verplicht om het Spelregelbewijs te halen.

Ook al zijn de junioren zelf verantwoordelijk om het bewijs te halen, de vereniging zal hen wel moeten informeren, instrueren en motiveren. Het spelregelbewijs wordt via oefentoetsen en een eindtoets via de speciaal daarvoor in het leven geroepen website afgenomen.

Uitgangspunt bij de invoering van het spelregelbewijs is dat het niet alleen gaat om het kennen van de regels, maar ook om het begrijpen, accepteren en toepassen ervan. Dit zorgt voor een sportiever spel, waarbij het juist toepassen van de regels ook nog eens zorgt dat je als team meer kans maakt om te winnen. Het halen van het spelregelbewijs is verplicht, maar door het aanbieden van verschillende oefentoetsen is het voor iedereen mogelijk om de het bewijs te halen.

De B-junioren hebben hiervoor de tijd tot september dit jaar en moeten dus voor het nieuwe seizoen het bewijs in hun bezit hebben anders zijn zij niet speelgerechtigd. Op de website www.voetbalmasterz.nl kan de speler alle informatie en de toetsen vinden. De verenigingen kunnen hier ook onder de menukeuze ‘Clubs en trainers’ ondersteunende middelen vinden, zoals een clubtoets voor een spelregelavond bij de club en oefenmaterialen voor de trainers.

Om ervoor te zorgen website goed aansluit bij de belevingswereld van de doelgroep hebben zij de website zelf uitgebreid kunnen testen. Mede dankzij de gebruikerstest is een mooie website tot stand gekomen met veel foto’s en video’s, en uitleg in begrijpelijke taal. Voor vragen over het Spelregelbewijs kan men terecht bij het KNVB Districtskantoor.