Bestuur Friesland stapt op

Het grootste gedeelte van het toch vrij nieuwe bestuur van Friesland heeft besloten om op te stappen.

Op Jitty Rutkens na stellen de andere vier bestuursleden hun functie beschikbaar. De opgegeven redenen zijn het niet meer kunnen combineren van de functie met het dagelijkse werk en gezondheidsredenen. In het voetbalcircuit worden nog andere redenen aangedragen.

Het huidige bestuur zat maar kort op haar bestuurplaats en verlaat deze alweer na ruim één jaar. Volgens het bestuur heeft deze beslissing niets te maken met de vermeende onrust binnen de vereniging. Het vooruitstrevende bestuur zou menig maal botsen met de oude garde binnen de club die geen rigoureuze veranderen zouden willen. Zeker niet een samenwerking of fusie. Toch neemt Friesland deel aan de besprekingen voor de ‘Omni Vereniging’ met meerdere sportclubs uit de wijk.

Friesland heeft weliswaar afgelopen seizoenen uitbreiding gehad van het aantal seniorenteams, zoals het nieuwe team van zaterdag en het vrouwenteam vorig seizoen, maar zwaar ingeboet op de jeugd. Er zijn momenteel nog maar vier jeugdteams over waar de club nog tot voor kort in alle categorieën van de jeugd teams had.

De club heeft op 18 november aanstaande een ledenvergadering waar over een nieuw te vormen bestuur zal worden gesproken. De club heeft momenteel naast het opstappen van het bestuur ook nog andere uitdagingen. Het dak van het clubhuis was niet tegen de storm van maandag bestand en moet vervangen worden evenals de hoofdtrainer Gerrie de Jonge die eind dit seizoen stopt.