Verontwaardiging over aanstelling trainer

Na het aanstellen van de trainers voor de nieuwe voetbalclub Leovardia hebben mensen verontwaardigd gereageerd op het nieuws.

De huidige trainers van Rood Geel en Leeuwarden, respectievelijk Patrick de Jong (zaterdag) en Wim de Ron (zondag), zijn nu ook aangenomen bij de fusieclub. Vooral de aanstelling van de laatste maakt de tongen los, omdat deze ook bij MKV’29 aan de slag gaat.

Wim de Ron wordt in het nieuwe seizoen namelijk ook Technisch Jeugdcoördinator bij deze populaire club op het sportpark Nylân. Niet zozeer dit feit op zich maar vooral het feit dat de nieuwe Hoofd Jeugdopleiding van Leovardia, Rene van der Weij, nog werd verboden om bij een collega voetbalclub op het Kalverdijkje in het eerste te voetballen, is onderwerp van kritiek.

Waarom mag Wim de Ron wel een dubbelfunctie hebben bij twee clubs en René van der Weij niet, zo is de mening van de criticasters. ‘Een behoorlijk valse en warrige start’ van de nieuwe club noemen anderen het. ‘Een rare combinatie’ vinden anderen de dubbelrol van De Ron bij twee concurrerende clubs. ‘Niets verrassends’ is ook een opmerking over de aanstelling van beide heren in een reactie op het nieuws.

De verontwaardiging is overigens niet terecht. Wim de Ron is op verschillende dagen werkzaam bij de twee clubs en voor René van der Weij gold dat niet. Hij is op zaterdag Hoofd Jeugdopleiding bij Leovardia en zou op deze dag ook voetballen in het eerste elftal van Lions’66 en dit bijt elkaar. Wim de Ron is op zaterdag Technisch Jeugdcoördinator bij MKV’29 en op zondag trainer van het eerste (zondags)elftal van Leovardia. Deze beide functies zijn prima te combineren.