Na naam nu ook tenuekeuze

Sinds deze week kunnen de 850 leden van de nieuwe fusieclub van Oost Leeuwarden ook een nieuw tenue kiezen.

Op de speciale website waar ook de naam van de nieuwe club kan worden gekozen staan nu ook de 15 voorstellen voor het nieuw tenue. De kleuren variëren van een mix van bestaande kleuren tot complete nieuwe combinaties. Het woord is nu aan de leden om hun stem uit te brengen.

Onze bescheiden mening is dat de tenues die de kleuren van de fusieclubs in zich hebben een beetje gekunsteld zijn en, ons in ieder geval, niet echt aanspreken. De redactie vindt de tenues met de nieuw samengestelde kleuren meer professionele uitstraling hebben. Onze Top 3 is dan ook: 8, 2 en 5 en we zullen later zien of de leden daar ook zo over denken.

Die leden hebben tot 12 maart de tijd om een keuze te maken en te stemmen op hun voorkeur. Daarna zal het gekozen tenue verder worden ontwikkeld en aan de eisen van deze tijd worden aangepast. Tezamen met de nieuwe kledinglijn zal dan ook het merk en de leverancier van de tenues worden gekozen.

Het interim bestuur zal uiteindelijk het nieuwe tenue en de clubkleuren bekend maken. Het is nog niet bekend wanneer dit zal gaan gebeuren, maar met de leden zijn wij erg nieuwsgierig naar de uitkomst van de stemmingen voor naam en tenue.