Stijging contributie Nicator

Per 1 januari 2013 is de verhoging van de contributie bij Nicator doorgevoerd zoals besloten op de ledenvergadering van vorig jaar.

Waar andere voetbalclubs hun contributie de afgelopen jaren soms flink verhoogden (Blauw Wit 19%, Zwaluwen 15% en Friesland 23%) is de gemiddelde stijging bij Nicator op 10% uitgekomen. Vooral de stijging van het lidmaatschapsgeld voor de senioren met 25% en de pupillen met 15% liggen boven het gemiddelde.

Deze percentages liggen ook boven de jaarlijkse indexmatige stijging van ongeveer 3%. Daarentegen bleven de maandbedragen voor de mini pupillen (welpen) en de junioren gelijk op respectievelijk € 4,00 en € 9,00. Waarom de club, die een sterke groei kent bij de jeugd, ervoor heeft gekozen om voor deze groepen de contributie ongemoeid te laten is niet bekend.

Hoe lang de leden deze maandbedragen moeten gaan betalen is onzeker vanwege de aanstaande fusie met Rood Geel en Leeuwarden. Aanstaande donderdag wordt in het clubhuis van Nicator voor de leden van alle drie clubs een informatieavond gehouden waar ook de wethouder van sport, Andries Ekhart, aanwezig zal zijn. Indien zij besluiten om de fusie door te laten gaan zal de nieuwe voetbalclub per seizoen 2012-2013 een feit zijn.