Nieuwe naam, kleuren en logo

De drie beoogde fusieclubs in Leeuwarden Oost gaan nu ook een werkgroep instellen voor een nieuwe naam, kleuren en logo.

Nu de werkzaamheden van de Fusie Begeleidings Commissie vorderen is deze stap daar een logisch onderdeel van. Alles wordt nieuw gekozen om de nieuwe start duidelijk te onderstrepen. Of dat inhoudt dat geen van de bestaande kleuren terugkomt in de nieuwe club is niet bekend.

De bestaande clubs hebben bijna geen overeenkomst in clubkleuren of het moet het rood en het zwart zijn van Rood Geel en Leeuwarden en het wit van Leeuwarden en Nicator. Het huidige totaal aan kleuren ziet er in ieder geval zo bont uit dat het moeilijk zal zijn om hiervan een fraaie combinatie te maken. Die huidige kleuren zijn: rood, geel, zwart, wit en groen.

Vanaf het begin van de fusiebesprekingen is gemeld dat er een nieuwe naam zal komen om geen oude sentimenten mee te nemen van ook maar één van de clubs. Opties die in de verschillende media werden genoemd zijn ondermeer Leovardia en Hermes. Het zal nog een flinke dobber worden om een goede, pakkende en allesomvattende naam te vinden.

Voor het logo krijgt men de kans om met een fraai en waardig logo te komen voor de nieuwe club. Een goed voorbeeld is SC Stiens die door de fusie een eenvoudig en fraai logo kregen in de vorm van een schild welke duidelijk laat zien waar het om gaat en wat de naam is.

De werkgroep zal meerdere namen, kleuren en logo’s voorbereiden en daaruit zullen de leden van de clubs door middel van stemmen een keuze mogen maken. In de eerste helft van volgend jaar zal dan bekend worden wat de definitieve keuze is geworden, zodat de nieuwe club met ingang van seizoen 2013-2014 kan worden ingeschreven bij de KNVB.