Hoofdsponsor Blauw Wit failliet

De hoofdsponsor van Blauw Wit, bouwbedrijf Tadema uit Leeuwarden, is failliet verklaard en welke invloed gaat dit hebben op de club.

Het schrikbeeld van elke voetbalvereniging is ondermeer dat de grootste geldschieter achter de vereniging het loodje legt en niet meer zijn financiële verplichtingen kan nakomen. Toch er is schijnbaar licht aan de horizon, want de club heeft overleg gehad met de filialen die wel goed draaien.

De directies van deze filialen van het bouwbedrijf hebben zich inmiddels uitgesproken richting de club dat zij een grote waarde hechten aan het continueren van de relatie die al jarenlang bestaat. Beide partijen gaan (opnieuw) met elkaar praten om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.

Blauw Wit houdt er toch rekening mee dat ze op zoek moeten naar een nieuwe hoofdsponsor en zijn ervan overtuigd dat zij deze zullen vinden omdat zij als club genoeg te bieden hebben.