Nieuw Stadion Cambuur

Binnen niet al te lange tijd komt SC Cambuur met concrete plannen voor de bouw van een nieuw stadion.

Dit meldt de Kern van Cambuur op haar website naar aanleiding van een uitspraak van de voorzitter van de raad van commissarissen. Vanwege de acute noodzaak om een nieuwe ijshal te bouwen en het feit dat het nieuwe stadion ook bij het WTC is gepland komt deze laatste organisatie met een masterplan voor dit gebied.

Het nieuwe stadion zal in samenwerking met andere partijen worden opgezet. Het is een speerpunt van Cambuur om financieel stabiel te worden en een nieuw stadion kan dan ook alleen worden gebouwd met financiële middelen uit de zakelijke markt. Hierdoor kunnen de commerciële mogelijkheden van een nieuw stadion optimaal benut worden.

Een compleet nieuw stadion ligt dus in de lijn der verwachtingen. Er wordt echter niet uitgesloten dat het nieuwe stadion op de huidige locatie zal worden gebouwd, maar de haalbaarheid op een nieuwe plek moet zeker niet worden uitgesloten. Cambuur acht het noodzakelijk dat er binnen drie tot vijf jaar een nieuw of sterk verbeterd stadion moet staan.

Uit diverse onderzoeken is naar voren gekomen dat de locatie achter het WTC de beste keuze is, waar ook de nieuwe ijshal zal komen. In het masterplan voor dit gebied zullen beide nieuwe gebouwen worden meegenomen. Het nieuwe voetbalstadion zal hier een capaciteit van 12.000 bezoekers kunnen krijgen welke kan worden uitgebreid naar 15.000. Cambuur zal binnen 14 dagen naar buiten treden met de concrete plannen.