Stijging contributie Frisia

Ook voetbalvereniging Frisia schaart zich in het rijtje clubs die de contributie flink boven prijsindex aanpassen.

Het gemiddelde van de stijging over alle categorieën is bijna 17%. De contributie voor de mini pupillen ging het minst omhoog met 6% en die van de E-pupillen het meest, namelijk met meer dan 21%. De andere categorieën zijn ook flink duurder uit met een stijging tussen de 17 en 19%.

Als er één schaap over de dam is dan volgende er meer luidt het spreekwoord en dat gaat hier zeker op. Na Blauw Wit, Zwaluwen en Friesland is Frisia de vierde club met een verhoging die ver boven een normale indexmatige stijging uitkomt. Ter vergelijking, was de verhoging bij Blauw Wit vorig jaar gemiddeld 19%, bij Zwaluwen vorig seizoen 15%, bij Friesland 23%, bij Frisia komt dus deze dus uit op bijna 17%. Normaal gesproken stijgen de prijzen en dus ook contributies van clubs met ongeveer 3% per jaar om bij te blijven met de stijgende kosten.

Met de vaststelling van de nieuwe contributiebedragen voor het nieuwe seizoen is ook een kledingfonds ingesteld. De jeugdleden betalen hiervoor € 25,00 per jaar extra. Hierdoor hoeven de jeugdleden geen wedstrijdshirt, broekje en waarschijnlijk ook geen trainingspak (meer) te kopen, maar krijgen zij deze in bruikleen van de vereniging. De nieuwe bedragen staan op de ‘Lidmaatschappagina’ van de club op deze website.