Fusie drie clubs beste optie

Dat is (voorlopige) uitkomst van onze enquête en dus de mening van onze bezoekers over de ophanden zijnde wijzigingen op het Kalverdijkje.

Bijna een derde, namelijk 31 % koos voor de fusie tussen Rood Geel, Nicator en Leeuwarden als beste optie. Als tweede werd met 23% gekozen voor een totale fusie tussen alle vijf voetbalclubs die het sportpark Kalverdijkje rijk is. Derde gekozen optie was een fusie tussen Nicator en Leeuwarden met 16%.

De uitkomst is een indicatie dat de drie clubs met hun onderzoek, besprekingen en voorbereidingen op de juiste weg zijn. Wanneer het plan gereed is, gepresenteerd wordt aan de clubs en de leden stemmen er mee in dan zal met ingang van het seizoen 2013-2014 een nieuwe sterke en grote voetbalvereniging in Oost Leeuwarden een feit zijn.

Dan zal ook bekend worden wat de nieuwe naam van de fusievereniging wordt, welke clubkleuren zijn gekozen en hoe het voetbaltenue eruit zal zien. Verwacht wordt dat een totaal nieuwe naam zal worden gekozen om de nieuwe start te onderstrepen. Vooralsnog voltrekt de fusie zich nog in de verschillende werkgroepen en stuurgroep, dit in alle stilte en zonder de media. Het is niet bekend wanneer de clubs naar buiten treden met de (voorlopige) stand van zaken.