Verdachte kleedkamerdiefstallen opgepakt

Naar nu bekend is geworden heeft de politie op 10 maart een verdachte aangehouden voor de diefstellen uit kleedkamers.

Het gaat om een vijftienjarige Leeuwarder jongen die inmiddels heeft bekend. De politie heeft tot nu toe negen diefstallen uit de kleedkamers van sportclubs in Leeuwarden opgelost. De politie verwacht dat met de aanhouding nog meer diefstallen aan het licht zullen komen.

Aan de hand van een ingesteld onderzoek en getuigen verklaringen, kwam de politie de verdachte op het spoor. Tijdens een onderzoek in de woning van de verdachte troffen agenten gestolen spullen aan.

De opsporingssite van de politie, www.dadergezocht.nl, plaatse een aantal foto’s die afkomstig zijn van geheugenkaartjes die in de slaapkamer van de jongen werden gevonden. Op de foto’s zijn ook een portemonnee en een MP3-speler te zien die ook in beslag zijn genomen.

Ook vond de politie foto’s van mobiele telefoons en enkele horloges die vermoedelijk al zijn doorverkocht volgens de politiewoordvoerder. De zaken op die foto’s lagen in ieder geval niet meer bij hem thuis.

Slachtoffers van de diefstallen worden verzocht om op de website de foto’s van ondermeer de geheugenkaarten te bekijken in de hoop dat ze worden herkend. Op de foto’s is ondermeer een man in een blauwe overall te zien, een jonge hond, een groep vrienden en een paard. Voor meer informatie ga naar de website van Dadergezocht.