Damesteam Blauw Wit naar Friesland

Het tweede Damesteam van Blauw Wit verhuist nog dit seizoen en zelfs zo spoedig mogelijk naar voetbalclub Friesland.

Wat precies de reden is van vertrek bij de club is niet helemaal duidelijk. Het vermoeden is dat het mede gaat over het op non-actief zetten en schorsen van één of twee speelsters die partij waren in de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd tegen Helpman eerder dit seizoen.

Waarom de dames voor Friesland hebben gekozen is ook niet duidelijk. Deze club heeft nog geen vrouwenteam en zal de dames daarom waarschijnlijk met open armen ontvangen. De voorzitter heette de dames reeds welkom in zijn nieuwjaarstoespraak en kondigde aan dat de club gaat starten met damesvoetbal.

Opvolging in de komende jaren zal evenwel een punt van aandacht worden, aangezien deze club geen meisjesteams en niet zo veel meisjes als lid heeft in de pupillen- en juniorenteams. De club hoopt dat het team nog in het voorjaarsseizoen onder eigen naam kan gaan deelnemen aan de competitie.

In een reactie van Blauw Wit voorzitter Rudy Douma lezen we dat de dames inderdaad overschrijving wensen. Hij stelt daarbij de volgende korte opmerking: “Als onze leden zich niet kunnen vinden in de gebruiken en regels die bij BW gelden, dan staat het hen natuurlijk vrij om overschrijving aan te vragen naar een andere vereniging. Dat is voor beide partijen dan de beste oplossing”.