Leeuwarden en Rood Geel samen?

Leeuwarden start verkennende besprekingen met Rood Geel om te bekijken of zij kunnen verhuizen naar Kalverdijkje Noord.

Een verhuizing en samenwerking met Nicator lijkt van de baan nu het complex van deze club na een grondige renovatie gedeeld gaat worden met Lions’66 en de rugbyclub. Voor een fusieclub zouden op deze plaats in het sportgebied te weinig velden beschikbaar zijn.

Het meest ideale zou een fusie zijn van de drie voetbalclubs, maar ook voor deze nieuwe grote club zou gelden dat er te weinig velden op Kalverdijkje Noord (en overigens ook Zuid) beschikbaar zijn. Vandaar dat Nicator is afgehaakt bij de besprekingen van de drie partijen en Leeuwarden er dus eerst met Rood Geel probeert uit te komen. Leeuwarden wil overigens pertinent niet naar Kalverdijkje Zuid.

De gemeente heeft aangegeven dat er geen geld beschikbaar is voor aanpassingen op Kalverdijkje Noord voor twee of drie verenigingen, dus daar valt weinig van te verwachten. Als Leeuwarden en Rood Geel tot een samenwerking of fusie komen dan moeten ze het (voorlopig) doen met wat beschikbaar is.

Nicator neemt zo lang plaats op de reservebank en gaat zich richten op het versterken van de eigen club en de samenwerking met de rugbyclub. Ze blijven evenwel in gesprek met beide andere voetbalclubs over praktische samenwerking.