Gemeenteraadsleden naar Wiarda

De besturen van FVC en Blauw Wit hebben op 9 april de gemeenteraadsleden uitgenodigd. Zo kunnen ze de capaciteitsproblematiek met hun eigen ogen aanschouwen.

Het tekort aan kleedkamers is met de start van de tweede competitiehelft weer schrijnend duidelijk geworden. Op zaterdag zijn er verschillende teams die zich noodgedwongen op de gang moeten omkleden en niet kunnen douchen.

In een brief hebben de beide clubs en ook de wethouder oplossingen aangedragen en het is nu aan de raad om daarvoor de financiële middelen beschikbaar te stellen. Dus voor één keer kijken de clubs nu uit naar de grote drukte om de raadsleden te tonen dat het zo gewoon niet verder kan.

De clubs hebben in de brief ook met name aandacht gevraagd voor de maatschappelijke functie die zij als voetbalclub hebben. De brief is ‘aangekomen’, want de eerste aanmeldingen van raadsleden zijn al binnen.