Opnieuw inbraak bij Frisia

Het nieuwe jaar is voor Frisia slecht begonnen. Voor de tweede maal in een korte tijd is er opnieuw ingebroken in het clubhuis.

Eind vorig jaar werd de club in de maand november allereerst verschillende malen bezocht door  lieden die spullen uit de kleedmakers kwamen ‘lenen’ en niet weer terug brachten. Als klap op de vuurpijl  werd in de nacht van donderdag op vrijdag 10 december via een raam ingebroken in de kantine.

Daarbij werden alle ruimtes opengebroken en doorzocht. Een aanzienlijke schade was het gevolg en er zijn spullen, zoals een laptop, flatscreen televisie en flessen sterke drank, meegenomen. De herstelploeg van de club heeft toen vijf deuren en kozijnen en een groot dubbelglas raam vervangen. Ook werd het vernielde alarmsysteem weer hersteld.

En dus nu in het nieuwe jaar opnieuw een inbraak, tot ieders verbijstering. Ook nu weer deuren en ramen die zijn vernield door de daders om zich toegang te verschaffen tot de ruimtes. Op het eerste gezicht zijn er alleen flessen drank gestolen, maar de club zit wederom met een flinke schadepost. Het bestuur is nu druk doende om te beveiliging te verbeteren om wederom herhaling te voorkomen, zo laat voorzitter Syb Bosma via de website weten. De totale schade van de inbraken wordt geschat op een kleine € 10.000,00.