FVC wil ook 45+ voetbal

Na Frisia en Blauw Wit wil ook FVC gaan starten met 45+ voetbal. Via de website van de club wordt belangstellenden opgeroepen te reageren.

De nieuwe categorie in het voetbal lijkt een flinke opmars te maken. Ook landelijk gezien starten veel clubs met 45+ voetbal en zien zo hun ledenbestand groeien en deze keer niet vanaf onderen bij de Mini Pupillen of F-jes.

In samenwerking met de KNVB en gemeenten is de sportkoepel NOC*NSF gestart met het project 45+ voetbal, dat deel uit maakt van het programma Nieuwe Sportmogelijkheden. Doel van dit programma is de sportverenigingen een aantrekkelijk vernieuwend sportaanbod te kunnen bieden dat aansluit op de vraag van huidige- en oud-leden. Het doel is om 45-plussers (weer) aan het voetballen te krijgen en te houden. FVC gaat eerst inventariseren of er belangstelling is bij de leden en bij genoeg animo wil de club met één of meerdere teams gaan meedoen. Informatie aanvragen of opgeven kan bij Harm Zwerver.