Leeuwarden wil duidelijkheid

De werkgroep van Leeuwarden, die de mogelijkheid van een fusie onderzoekt, wil duidelijkheid over de termijn die men nog op de huidige locatie kan blijven.

Deze duidelijkheid moet het overleg met andere verenigingen richting de toekomst iets makkelijker maken, zo vind de werkgroep. Daar komt bij dat het terrein achteruit gaat en de uitstraling verliest die het ooit had.

Het bestuur van de vereniging stelt dat als men hier nog een aantal jaren moet spelen dan zal het sportcomplex een upgrading moeten krijgen. Gesprekken hierover zullen binnenkort starten met de verantwoordelijke en belanghebbende  partijen. De eigenaren van het terrein zullen evenwel niet staan te springen om te investeren voor een korte periode.

Zodra de termijn bekend is zal men verder gaan met inhoudelijk overleg met andere verenigingen om wederzijds ideeën en plannen op tafel te leggen. De club verwacht dat dit alles een lange periode in beslag zal nemen.