Get Adobe Flash player

Spelerspas nog geldig?

Nu we voor aanvang van de tweede helft van de competitie staan is het verstandig om de spelerspas op geldigheid te controleren. Is deze verlopen, dan loopt men het risico dat er niet gevoetbald mag worden.

Uit verschillende publicaties blijkt dat menige club nogal worstelt met verlopen spelerspassen. Lange lijsten met namen verschijnen op clubsites om de leden toch maar aan te sporen om een pasfoto in te leveren voor een nieuw spelerspas.

Het zal je als club toch maar gebeuren dat zeven spelers van het eerste niet mogen voetballen, omdat zij een verlopen spelerspas hebben en dus niet speelgerechtigd zijn. Het overkwam het eerste van SC Joure in een belangrijke wedstrijd tegen koploper Balk. Met zeven in de haast opgetrommelde jongens van het tweede werd de wedstrijd toch gespeeld en ook nog gewonnen.

Om dit soort verrassingen te voorkomen en je eigen ploeg niet in de steek te (moeten) laten door iets dergelijks onbenulligs is het belangrijk om de spelerspas te controleren op geldigheid. Is deze verlopen dan is het noodzaak om snel een pasfoto in te leveren bij je eigen club, zodat deze een nieuwe spelerspas kan aanvragen. Haast is geboden, want het duurt niet meer zo lang voordat de competitie weer los gaat.

Zoeken
Enquete
Een nieuw Cambuurstadion, wat doe je?
 
Advertentie